preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Održan još jedan humanitarac za Lovru


Klub mladih Crvenog križa Gimnazije Sisak i Koordinacija udruga mladih Siska s Klubom mladih SKWHAT su i ove godine zajednički organizirali humanitarnu akciju pod nazivom Humanitarni Halloween Party u SKWHAT-u, s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za Lovru Medića.

Lovro Medić je učenik 4.b razreda Gimnazije Sisak koji živi s dijagnozom Duchennove mišićne distrofije. Hodao je do osme godine života, a trenutno se kreće uz pomoć EM kolica. Sjedeći položaj zadržava samo uz pridržavanje i oslonac. Fizioterapeut je preporučio invalidska kolica s posebnom prilagodbom sjedišta, točnije sa sjednom jedinicom izrađenom po individualnom otisku, što bi mu znatno olakšalo dulje sjedenje, lakše disanje, te praćenje nastavnog procesa i polaganje državne mature.

Budući da je rok uporabe Lovrinih EM invalidskih kolica u tijeku, ne može mu se odobriti nabava novih kolica, a preporučena sjedna jedinica ne nalazi se u popisu pomagala važećeg pravilnika te se zasebno ne može odobriti.

Cijena posebno prilagođenog sjedišta iznosi 28.948,52 kuna i roditelj nije u mogućnosti platiti troškove izrade istoga. Stoga su učenici Gimnazije Sisak odlučili pokrenuti humanitarnu akciju za svog školskog kolegu i prikupiti dio sredstava kako bi mu se olakšala nabava potrebnog pomagala.

Humanitarna akcija za Lovru održana je 31. listopada 2013. godine u Klubu SKWHAT, gdje se više stotina mladih zabavilo uz ples pod maskama na tradicionalnom Halloween Party-ju, a od prodaje ulaznica prikupljeno je 3.000 Kn
Akciji za Lovru su se pridružili i učenici i djelatnici Gimnazije Sisak,pa je u akciji ukupno prikupljeno 12.100,00 Kn.
Pokrovitelji  ove humanitarne akcije su bili Lions Klub Sisak, Totalni FM i HDS-ZAMP.
I ova prigoda pokazala je da, bez obzira na životne prilike, imamo sluha prepoznati trenutak u kojem zajedničkim djelovanjem možemo pomoći.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 8. 11. 2013.
preskoči na navigaciju