preskoči na sadržaj
NOVOSTI

SISAČKI GIMNAZIJALCI POBJEDNICI NATJECANJA EUROSCOLA

Učenici Gimnazije Sisak  uvjerljivo su pobijedili na natjecanju Euroscola i izborili odlazak u Strasbourg u ožujku 2015. godine, gdje će na jedan dan postati zastupnici u Europskom parlamentu.

 

Natjecanje je održano u Sisku, 30. siječnja 2015. u organizaciji Europskog parlamenta, Ureda za informiranje u RH, a sudjelovali su učenici iz šest srednjih škola Sisačko-moslavačke županije, koji su u strukturiranoj debatnoj raspravi na hrvatskom i engleskom jeziku raspravljali o sljedećim temama: 

Europska unija – budućnost i promjene

Europski parlament: Novi saziv 2014. - 2019.

2015. - Europska godina razvoja

Europska unija i perspektive za mlade: Zajedno protiv nezaposlenosti

Hrvatska i članstvo u EU: Dodana vrijednost Europe

Hrvatska i jugoistočna Europa – Hrvatska kao most prema EU

 

Gimnaziju Sisak predstavljali su članovi debatnog kluba: Dino Kekić, Eugen Fritz Prgomet, Klara Ivanković, Iva Tonković i Lucija Valentić u pratnji prof. Marine Kasa, koji su svojom pripremljenošću tema, uvjerljivim izlaganjem i argumentiranjem i organiziranim timskim nastupom nadmašili ostale sudionike natjecanja te osvojili prvo mjesto. Ovom pobjedom sisački gimnazijalci su se izborili za odlazak u Strasbourg u ožujku 2015. godine, osiguravši kvotu za sudjelovanje u programu Euroscola za ukupno 24 učenika i 2 nastavnika iz svoje škole.

Uz sisačke gimnazijalce, kvotu za odlazak u Strasbourg su osvojile i drugoplasirana ekipa Srednje škole Novska te trećeplasirana ekipa Srednje škole Tina Ujevića iz Kutine.

 

Zajedno sa sudionicima iz ostalih zemalja članica Europske unije, učenici će, u dvorani za plenarne sjednice Europskog parlamenta u Strasbourgu, sudjelovati u simulaciji parlamentarne debate i raspravljati o zadanim temama na jednom od tri službena jezika: engleskom, njemačkom ili francuskom.

 

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Kasa   datum: 1. 2. 2015.
preskoči na navigaciju