preskoči na sadržaj
NOVOSTI

8. OTVORENI DANI KEMIJSKOG ODSJEKA PMF-a

Ove godine 10.travnja posjetili smo predavanja kemijskog odsjeka PMF-a na kojima smo uz marljive studente prisustvovali raznim edukativnim radionicama i zabavnim pokusima. Imali smo priliku upoznati razne metode i tehnike kemijskog istraživanja, vidjeti instrumente koji se rabe u znanstveno-istraživačkom radu kao i brojne demonstracijske pokuse. Posjet su organizirali profesorica Snježana Meter te profesor Darko Petković.
Pri samom dolasku na PMF dočekali su nas zanimljivi pokusi koji su privukli naročitu pažnju ljubitelja pirotehnike i eksperimentalne kemije. Nakon toga zaputili smo se u unutrašnjost fakulteta gdje smo posjetili interaktivne radionice i demonstracije kao što su PH-šanker, Zlatna kiša, Čarobni napitak, ali imali smo mogućnost naučiti i kako prirediti pastu za zube, kremu za depilaciju, kako zaštitni faktori krema za sunčanje djeluju na našu kožu te koliko zapravo vrijedi naša kosa i još mnoge druge. Nakon samostalnog istraživanja i razgledanja podijeljeni smo u grupe te se svaka grupa zaputila u jednu od predavaonica ili laboratorija. Jedna je grupa posjetila radionicu biokemije pod nazivom VITAMNaCije na kojoj su uz razne pokuse raspravljali o kiselo-baznim svojstvima vitamina C, druga grupa je posjetila radionicu fizikalne kemije Sagorijevanje kalorija dok je treća grupa prisustvovala predavanju uz pokuse pod nazivom Kemijsko prosvjetljenje. Naš obilazak Odsjeka približio se kraju te smo puni dojmova i novih spoznaja napustili fakultet.
Uslijedila su dva sata odmora i šetnje zagrebačkim ulicama i trgovima nakon kojih smo se zaputili prema Sisku u koji smo stigli u kasnim večernjim satima.


Katarina Jelić 2.D

 

  

Više slika pogledajte u prilogu!


  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Kasa   datum: 21. 4. 2015.
preskoči na navigaciju