preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Sisački gimnazijalci na simuliranoj sjednici Hrvatskog sabora

Učenici Gimnazije Sisak sudjelovali su u ponedjeljak, 25. svibnja 2015. godine u radu Treće simulirane sjednice Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola koju je organizirala Služba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

U radu sjednice su sudjelovali učenici iz 32 srednje škole i 2 učenička doma, a sedmero sisačkih gimnazijalaca: Klara Ivanković, Karla Štimac, Katarina Nilić, Dora Grgurač, Iva Tonković, Sunčana Milić i Denis Ibrišević su bili među 151 učenikom iz svih dijelova Hrvatske koji su raspravljali o temi sprječavanja nereda na sportskim natjecanjima.

Na početku sjednice učenicima se obratio predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko koji ih je ohrabrio riječima da su oni generacija na kojoj počiva budućnost Hrvatske. Sjednici je nazočila i predsjednica Ustavnoga suda Jasna Omejec koja je učenike upozorila da pri donošenju zakona ne smiju iz vida ispustiti Ustav jer svaki zakon podliježe kontroli Ustavnog suda.

Učenici su u simulaciji rada Hrvatskog sabora prošli rad u klubovima zastupnika i nadležnim odborima, te na plenarnoj sjednici proveli raspravu i usvojili amandmane na važeći Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Simuliranu sjednicu pratio je i dio saborskih zastupnika, predstavnici Vrhovnoga suda, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ravnateljstva policije te Agencije za odgoj i obrazovanje. Ugledni gosti su izrazili veliko zadovoljstvo što su učenici odradili svoj zhadatak jako dobro i vrlo profesionalno, a učenici su stekli još jedno nezaboravno iskustvo i znanje za aktivno i odgovorno građanstvo.

  
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Kasa   datum: 26. 5. 2015.
preskoči na navigaciju