preskoči na sadržaj
NOVOSTI

LJETNI KAMP ZA MLADE CRVENOG KRIŽA

Od 6. do 8. srpnja 2015. godine je u Starom Farkašiću održan Ljetni kamp za mlade Crvenog križa u organizaciji Kluba mladih Crvenog križa Gimnazije Sisak, GDCK Sisak i Šumarije Sisak. Na kampu je boravilo dvadesetak učenika Gimnazije Sisak i Srednje škole Viktorovac, te migranti iz prihvatilišta za tražitelje azila u Zagrebu.

Tijekom bogatog trodnevnog programa  sudionici su prošli vježbe upoznavanja i razvijanja komunikacijskih vještina, edukativne radionice o ekološkim temama i važnosti šuma i šumarstva kao struke i znanosti, kreativnu radionicu izrade platnenih torbi metodom transfera, te praktične radionice pružanja prve pomoći u koje su se aktivno uključili i djelatnici Šumarije Sisak. Pozivu za sudjelovanje se odazvala i Hrvatska gorska služba spašavanja koja je prisutne upoznala sa svojim aktivnostima, demonstrirala pružanje prve pomoći u terenskim uvjetima, te upriličila atraktivnu pokaznu vježbu spašavanja na vodi.

Bila je to prigoda da se uspostavi i međukulturalni dijalog , te da azilanti i tražitelji azila predstave svoju kulturu i bolje upoznaju lokalnu zajednicu kako bi se pospješio proces njihove integracije u naše društvo, a mladim ljudima pružila prilika da kroz prihvaćanje različitosti razvijaju toleranciju i antidiskriminacijsko okruženje.

Kamp je održan uz financijsku potporu Uprave šuma Podružnice Sisak i GDCK Sisak.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 10. 7. 2015.
preskoči na navigaciju