preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Najava događanja: subota 5. prosinca 2015.

Podizanjem svijesti o rodnoj ravnopravnosti protiv nasilja u partnerskim odnosima mladih

Gimnazija Sisak jedna je od 10 izabranih škola koja sudjeluje u eksperimentalnom provođenju programa prevencije nasilja u partnerskim vezama mladih. Edukaciju u trajanju od 10/13 školskih sati proći će oko 300 učenika/ca iz cijele zemlje.

Naša škola prva u Hrvatskoj počinje s implementacijom programa.U grupi od gotovo četvrdeset učenika i učenica drugih razreda već je obavljeno predtestiranje, a prve radionice kreću od subote 5.12. 2015. pod vodstvom profesorice Marijane Milas. To je svojevrstan nastavak  projekta Moj glas protiv nasilja – Nasilne veze su bez veze u kojem je škola sudjelovala prošle školske godine.


Program prevencije nasilja namijenjen je učenicima i učenicama u dobi od 14 do 16 godina koji će biti pozvani na preispitivanje i mijenjanje stereotipa o rodnim ulogama, uvijek aktualnom temom koja se uklapa u već postojeće prevencijske programe škole i kurikulum interdisciplinarnog građanskog odgoja i obrazovanja.

Na kraju samog projekta biti će organizirana konferencija i kampanja podizanja svijesti o rodnoj ravnopravnosti protiv nasilja u partnerskim odnosima mladih. Slične kampanje će, osim u Hrvatskoj, biti provedene u Grčkoj, Cipru, Španjolskoj i Rumunjskoj.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 3. 12. 2015.
preskoči na navigaciju