preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Upoznaj i prihvati

Završen prvi ciklus projekta “Upoznaj I prihvati”

U sklopu projekta “Upoznaj I prihvati” kojeg uz potporu Sisačko-moslavačke županije provodi GDCK Sisak I članovi Debatnog kluba Gimnazije Sisak, u Ekonomskoj školi Sisak su održane debate na tezu Hrvatska treba biti zemlja dobrodošlice za izbjeglice.

Bila je to četvrta radionica u sklopu projekta  Upoznaj I prihvati kojim se želi postići osvještavanje stereotipa I predrasuda,  smanjenje diskriminacijskog ponašanja kod srednjoškolske populacije, kao I upoznavanje s problemom migracija I azila. Kroz dinamičnu raspravu u debatnoj formi, gimnazijalci su iznijeli argumente za I protiv, koje su njihovi kolege iz Ekonomske škole pažljivo poslušali I presudili tko je bio uvjerljiviji, te se pridružili raspravi o ovoj aktualnoj temi.

Projekt se provodi u sisačkim srednjim školama kroz četiri radionice koje se bave stereotipima I predrasudama, diskriminacijom, te problemom migracije I azila s ciljem prevladavanja različitosti I razvijanja empatije kod srednjoškolaca, te razvijanja socijalnih I građanskih kompetencija.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 9. 12. 2015.
preskoči na navigaciju