preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Sportski uspjesi učenika Gimnazije Sisak


Sisačka Gimnazija ima dugogodišnju tradiciju sudjelovanja na školskim sportskim natjecanjima.  Sudjelujemo u svim sportovima, a uspješnost je na visokom nivou iako nismo u svemu prvi. Samo sudjelovanje znači da se u ovoj školi razvija i sportski duh i prepoznaje sport kao važan čimbenik u životu. U prošloj školskoj godini 2014.-2015. naše djevojke bile su prve u županiji kao najbolja školska odbojkaška  ekipa i samim time plasirale se na poludržavnom natjecanju. Iako su bile druge taj rezultat im nažalost nije bio dovoljan da odu na državno natjecanje. Muška odbojkaška školska ekipa bila je nešto slabija i ostvarili su rezultate kao druga najbolja ekipa županije. No djevojke koje su se natjecale u stolnom tenisu imale su odličan rezultat koji ih je doveo do državnog natjecanja. U svim drugim sportovima kao što su košarka, rukomet, badminton, nogomet, atletika rezultati su bili dobri, ali ne dovoljni za odlazak na poludržavno ili državno natjecanje.
Sisačka Gimnazija već duži niz godina je proglašavana za najuspješniju srednju školu u sportu na nivou Županije, a tako i za 2015. godinu. Osim što smo ponosni na sve učesnike na natjecanjima, jer to je njihova zasluga isto tako smo ponosni na dvoje učenika koji su proglašeni najboljim sportašima Županije. Ema Šarar, vrsna plivačica sa mnogo osvojenih medalja  i Matija Luka Rafaj, također vrsni plivač i osvajač mnogih medalja polaznici su Gimnazije Sisak.
Želja nam je u ovoj školskoj godini biti još uspješniji i  doći do državnih natjecanja. Nadamo se da će i buduće generacije prenositi sportski duh ove škole.
 

Stela Pavičić, 3.d

 

 

 

                                   
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Tokodi   datum: 3. 2. 2016.
preskoči na navigaciju