preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Mediteranski eTwinning kontaktni seminar na Cipru

Od 15. do 17. travnja 2016. godine u ciparskome gradu Limassolu održan je kontaktni seminar za eTwinnere iz mediteranskih zemalja pod nazivom „Migracija – multikulturalizam: novi izazovi za mediteranske zemlje“.

Seminar je okupio 77 nastavnika iz Francuske, Grčke, Italije, Portugala, Španjolske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Malte i  Cipra. Troje hrvatskih predstavnika, među kojima i profesorica Marina Kasa iz Gimnazije Sisak, odabrano je preko natječaja Agencije za mobilnosti i programe EU na temelju ocijenjene projektne prijave i iskazane motivacije.

Tijekom seminara sudionicu su mogli čuti zanimljiva iskustva ciparskih nastavnika s učenicima izbjeglicama i saznati kako takve učenike integrirati u razred. Osim toga, predstavljene su i mogućnosti koje eTwinning pruža nastavnicima u Europi, kao i inovativne metode suradničkoga učenja te korisni alati za provođenje projekata.

Upravo su upoznavanje europskih kolega, uspostavljanje suradnje i pokretanje novih eTwinning projekata bili glavni ciljevi seminara. Na kraju seminara registrirano je dvanaest novih projekata, a učenici naše škole će sudjelovati u projektu “Weaving threads of memories: a gallery of shared stories” koji će se realizirati tijekom iduće školske godine u suradnji sa srednjim školama iz Francuske, Italije, Španjolske, Portugala, Grčke i Cipra. Cilj projekta je kroz upoznavanje sa životnim pričama učenika migrantskog porijekla, raditi na osnaživanju identiteta, prihvaćanju različitosti i boljoj integraciji.

Sve navedene aktivnosti financirala je Europska unija preko Agencije za mobilnosti i programe EU u okviru programa Erasmus+, eTwinning.

 

 

                                       
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Tokodi   datum: 3. 5. 2016.
preskoči na navigaciju