preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Prva inicijativa gimnazijske aktivističke grupe

U sklopu radionice "Grad neće postati bolji sam od sebe" koja se odvija kao dio projekta "Grad na drugi pogled" u ponedjeljak, 17. listopada 2016. od 12 i 30 h u Gimnaziji Sisak počinje javna kampanja za imenovanje ulice Tee Rimay Benčić u Sisku, kao i za povećanje broja javnih površina nazvanih u čast  znamenitih žena.

Kampanja će započeti plakatiranjem u školi materijalima koje su pripremili učenici i učenice, a nastavlja se u srijedu, 19. listopada 2016., kada će se inicijativa za imenovanje ulice i službeno predati na Grad, zajedno s prikupljenim potpisima podrške. 

 


Imenovanje ulice na slobodnoj lokaciji jednostavno i ostvarivo, stoga je upravo ovaj prijedlog izabran za prvu inicijativu aktivističke grupe koja je još u formiranju i kojoj se još možete pridružiti.

Tea Benčić Rimay, poznata hrvatska pjesnikinja, esejistica i književna teoretičarka dio je svog radnog vijeka provela radeći u Gimnaziji Sisak kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti, pa smo ponosni što ova inicijativa kreće upravo iz njene bivše škole. Tea, kao i niz drugih znamenitih žena  zaslužuju da se im se oda počast na ovaj način, jer od nekoliko stotina ulica u gradu tek su četiri nazvane po ženama. Od ponedjeljka do srijede imamo priliku svojim potpisom ispraviti tu nepravdu.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 17. 10. 2016.
preskoči na navigaciju