preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Započeo novi ciklus projekta “Upoznaj i prihvati”

Debatom na tezu „Biti gej je okej“, koja se održala 3. studenoga 2016. godine u Gimnaziji Sisak, završio je prvi set radionica projekta „Upoznaj i prihvati“ kojega, uz potporu Sisačko-moslavačke županije, provodi Gimnazija Sisak i Gradsko društvo Crvenog križa Sisak. Cilj projekta je osvještavanje stereotipa i predrasuda, razvijanje tolerancije i prihvaćanje različitosti te smanjenje diskriminacijskog ponašanja kod srednjoškolaca.

 


Projekt se odvija kroz interaktivne radionice i debate, koje na tezu koju odaberu učenici škole domaćina, održavaju članovi Debatnog kluba Gimnazije Sisak.  Suprotstavljajući argumente za i protiv,  učenici se iz pasivnih slušatelja pretvaraju u aktivne sudionike i usvajaju znanja kroz samostalno istraživanje, raspravu, postavljanje pitanja i dijalog.

I ovom prilikom tijesnu pobjedu je odnijela ekipa negacije, a u zanimljivoj raspravi koja je uslijedila nakon debate, učenici su imali priliku postaviti pitanja i argumentirati svoje stavove.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 4. 11. 2016.
preskoči na navigaciju