preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Inicijativa za krajobraznu nadogradnju parka tzv. Majmunjaka/ Sadnja divljih trešanja po obodima novog i izdvojenog dijela parka

Danas u 14 sati u Gimnaziji Sisak kreće inicijativa prikupljanja potpisa podrške prijedlogu uređenja tzv. Majmunjaka., pokrenuta od strane školske aktivističke grupe pri Gimnaziji Sisak. Prema nastavnom planu i programu povijesti umjetnosti, kao i nekih drugih predmeta, kroz sva četiri razreda gimnazije proučava se urbanizam i hortikultura putem analize, kritičkog promišljanja i estetske valorizacije urbanih prostora. U tom kontekstu ovaj prijedlog ima za cilj povezati teoriju i praksu, te ishoditi priliku da učenici/ce vlastitim angažmanom doprinesu poboljšanju određenih punktova naše životne sredine, zaštiti okoliša i kulturnog naslijeđa našega grada.


Inicijativa je osmišljena kao rezultat aktivnog uključivanja Gimnazije Sisak u putujući istraživačko-edukacijsko-izložbeni projekt Grad na drugi pogled, koji povezuje promišljanje grada, edukaciju mladih i strateški umrežava sve sudionike projekta. Ponosni smo što našu inicijativu podržava i struka, Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata, čije će pismo podrške uz listu potpisnika biti predano u Grad Sisak i Komunalac Sisak, za koje se nadamo da će podržati inicijativu.

U četvrtak 10.studenog u 18 sati dođite na izložbu u Galeriju Striegl gdje će biti predstavljen rad svih škola koje sudjeluju u projetku Grad na drugi pogled.

Posebna akcija odvijat će se na samom otvorenju izložbe, gdje će gimnazijalci/ke "uživo" prezentirati svoj aktivistički udio u projektu na info-pultu, te prikupljati potpise posjetitelja. 

 

Pridružite se i podržite akciju!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 9. 11. 2016.
preskoči na navigaciju