preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Gimnazija Sisak – novi domaćin Županijskog stručnog aktiva likovne umjetnosti i likovne kulture

Uz već dugogodišnja ŽSV SMŽ biologije i fizike s voditeljicama prof. savjetnicama Željkom Čačić i Blaženkom Slovenec, škola će u narednih nekoliko godina biti domaćin novog ŽSV. Prvo vijeće županijskog aktiva likovnjaka osnovnih i srednjih škola u organizaciji Gimnazije Sisak i nove voditeljice ŽSV LK i LU prof. mentorice Marijane Milas održano je u galeriji Striegl u petak, 25.studenog 2016. , na izložbi Grad na drugi pogled u kojoj sudjeluju i gimnazijalci. 


U okruženju učeničkih i umjetničkih radova nastalih umrežavanjem organizacija institucionalne i nezavisne kulturne scene  razmijenjene su različite ideje, prakse i znanja, s ciljem poticanja povezivanja, osnaživanja i nadogradnje postojećih veza u lokalnoj zajednici i suradnji s različitim protagonistima kulturne scene. Govorilo se o promicanju osjećaja zavičajne pripadnosti, ulozi suradnje obrazovnih i kulturnih ustanova i udruga, te edukaciji u baštinskoj ustanovi, uz zanimljive primjere dobre prakse. Bilo je riječi i o novoj temi natjecanja LIK „Zvučna slika“, te su najavljene teme budućih aktiva: napredovanje u struci, Bloomova taksonomija znanja, nove metode učenja i poučavanja, vanučionička nastava,  primjena suvremenih medija u nastavi itd.

Na skupu su, osim nastavnika LK i LU, bili prisutni, kao predavači i gosti, predstavnici kulturnih institucija, udruga, akademske zajednice i turističke zajednice. Zahvaljujući potpori Sisačko-moslavačke županije, donaciji restorana Cocktail, te susretljivosti i profesionalnosti djelatnika Galerije Striegl, prvi stručni skup likovnjaka u organizaciji Gimnazije Sisak protekao je u ugodnom i poticajnom ozračju. 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 29. 11. 2016.
preskoči na navigaciju