preskoči na sadržaj
NOVOSTI

GIMNAZIJALCI NA VRHU

6. veljače 2017. godine u Hotelu Panonija održana je Svečanost proglašenja najboljih sportaša SMŽ te pobjednika Županijske odbojkaške lige za 2016. godinu. Veliku važnost i razlog za sudjelovanje na ovoj svečanosti imali su i naši gimnazijalci. ŠSD Gimnazijalac proglašeno je najuspješnijim školskim sportskim društvom u kategoriji srednjih škola. Također, ŠSD Gimnazijalac proglašeno je pobjednikom Županijske odbojkaške lige u kategoriji mladića i djevojaka. Ovu nagradu naše odbojkašice i odbojkaši stekli su prolaskom na poluzavršnicu državnog natjecanja u odbojci. Svima prisutnima u ime ŠSD Gimnazijalac obratio se Denis Ibrišević, učenik 3.b razreda koji se prigodnim govorom zahvalio Sisačko - moslavačkoj županiji, savezu i mentorima prof. Duški Đonović i prof. Igoru Božičeviću koji su naše sportaše vjerno pratili i bodrili od samog početka. Valja istaknuti i da je Nika Pancirov, učenica 1.c razreda proglašena "Mladom sportaškom nadom SMŽ" te da su Matija Lukić, učenik 4.b i Marta Šarar, učenica 4.b nominirani za "Najbolju sportašicu/sportaša SMŽ u 2016.g."


Imala sam priliku razgovarati s Matijom Lukićem koji je u nekoliko rečenica skromno pokušao opisati kako se sada osjeća i koji su mu planovi za budućnost:
 "Ne bih to baš nazivao titulama,ali svakako treba čestitati svakoj sportašici i sportašu koji je nastupao pod imenom naše škole. Svaki pojedinac je dao nekakav doprinos koji se izrazito cijeni. Kap po kap, i nastalo je more. Isto tako je i sa našom momčadi, ali i sa ženskom ekipom. Pokušavam sudjelovati aktivno u sportovima u kojima mogu,ali kada ne nastupam trudim se biti podrška svojim suigračima. Istina je da sam i kao pojedinac  ostvario dosta dobrih rezultata što se tiče plivanja, kao za klub tako i za reprezentaciju. Za sada smatram da je to moj maksimum,ali nova natjecanja i nova sezona donose mi nove ciljeve i nove izazove. Za moje uspjehe su zaslužni svi ljudi koji me podržavaju kao što je moja obitelj, posebno mama i prijatelji. U sportskom dijelu  to su treneri Dejan Rukljač i Marko Milatović kao i školski mentori prof. Đonović i prof. Božičević. Nastojat ću ostati u sportu što duže, iako me sada čekaju matura i nadolazeće fakultetske obaveze, pa ću vidjeti što mi budućnost nosi. Duboko se nadam da ćemo uspjeti proći na Državno Prvenstvo u Poreč kako bih se sa stilom oprostio od natjecanja i nastupanja pod zastavom Gimnazije Sisak. Iako smo relativno mlada momčad (čak 5 igrača iz prvih razreda) mislim da smo veliki potencijal za odlazak na najvišu razinu ovog natjecanja. Za kraj, svim budućim sportašicama i sportašima želim poručiti da uživaju u sportu i kada pomisle odustati sjetiti se samo zašto su počeli!"

Ove titule dokaz su sportaškog bogatstva koju Gimnazija Sisak posjeduje, ali i priznanja ogromnog truda i napora koje su naši sportaši uz potporu svojih mentora uložili kako bi ostvarili ove hvalevrijedne rezultate.
Našim sportašicama i sportašima čestitamo  te im želimo još puno uspjeha u daljnjim natjecanjima, ali priželjkujemo i prolazak na DP u Poreču! Neka pobijedi najbolji!

IPL, Marita ČatićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 7. 2. 2017.
preskoči na navigaciju