preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Okusom i mirisom kroz daleke krajeve

U petak, 17. veljače 2017. održana je kulinarska radionica „Okus doma“ na kojoj su naši učenici i djelatnici učili pripremati jela iz različitih krajeva svijeta, a mirisom i okusom su ih u svoje domovine povele Amal iz Sirije, Chandrelle iz Konga i Joyce iz Nigerije. Radionica je održana u sklopu projekta „Upoznaj i prihvati“ koji provode Gimnazija Sisak i GDCK Sisak, uz potporu Sisačko-moslavačke županije i UNHCRa, a s ciljem smanjenja diskriminacijskog ponašanja mladih, prihvaćanja različitosti i razvijanja ozračja tolerancije. 
Radionica je provedena u suradnji s Centrom za mirovne studije i kolektivom Okus doma, istraživačko-gastronomnsko-kulinarskim projektom, koji nas upoznaje s kulturom, običajima i društvima porijekla izbjeglica u Hrvatskoj, bilježeći njihova sjećanja na dom, mirise i okuse njihove kuhinje. 
Po završetku kulinarske radionice, druženje se nastavilo u ugodnoj atmosferi Čajdžinice Džennet, gdje su Emina Bužinkić i Zinka Mujkić predstavile kuharicu Okus doma i svoja iskustva susreta i zajedničkog rada s izbjeglicama.
Zahvaljujemo našim gošćama na prekrasnom druženju, a ravnateljici i djelatnicima Osnovne škole 22. lipnja na srdačnom gostoprimstvu.

 


 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 20. 2. 2017.
preskoči na navigaciju