preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Posjet Vukovaru povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Dana 10.studenog 2017. godine, maturanti Gimnazije Sisak posjetili su Vukovar povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Pod vodstvom prof. Smuđ i prof. Dovranića učenici 4.a , 4.b, 4.d i 4.e razreda su prvo posjetili Vukovarsku bolnicu. U Bolnici su pogledali kratki film o Domovinskom ratu i okupaciji grada Vukovara. Učenici su vidjeli kako izgledao život i rad u nehumanim uvjetima bez struje i vode u Vukovarskoj bolnici za vrijeme rata.


Nakon posjete Bolnici, učenici su se uputili u Memorijalni centar Domovinskog rata, gdje ih je dočekao časnik Hrvatske vojske , pukovnik Mihaljević. Pukovnik Mihaljević je učenicima objasnio tijek i važnost Bitke za Vukovar. Upoznao ih je i s vrstama mina koje su upotrebljavane tijekom rata i njihovim djelovanjem, s obzirom na to da miniranih zemljišta još uvijek ima, pogotovo u našoj županiji. Uz sve to, objašnjen im je način na koje pojedino oružje djeluje ili se aktivira. Tako su naši učenici uz pukovnika Mihaljevića ponovili gradivo fizike, kemije i geografije.

Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata i Spomen dom Ovčara mjesta su na kojima su naši učenici položili vijenac, zapalili svijeće te se prisjetili svih žrtava Domovinskog rata, kojima su iskazali poštovanje i hvalu za žrtvu podnesenu u Domovinskom ratu.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 16. 11. 2017.
preskoči na navigaciju