preskoči na sadržaj
NOVOSTI

SUSRET SA MONOTEISTIČKIM RELIGIJAMA

Dana 20.12. 2017. učenici prvih razreda Gimnazije Sisak posjetili su vjerske građevine u Zagrebu. Išlo je oko 30-tak učenika uz pratnju časne Hijacinte i profesorice Marine Kase.

Iako su sve naučili u teoriji o islamu i židovstvu, kao i o kršćanstvu sada su imali priliku vidjeti kako vjernici drugih religija žive. Prvu vjeru sa kojom su se susreli bila je islam. Točnije posjetili su Islamski centar u kojem se nalazi džamija, Islamska Gimnazija, Omladinski klub, knjižnica i mnogi drugi dijelovi centra. Upoznali su se sa najpoznatijim muslimanskim običajima, obredima i načinom življenja. 

 

 


Zatim su posjetili Židovsku općinu koju sačinjava sinagoga, vrtić, muzej… Učenici i profesorice imali su priliku vidjeti Toru te slušati vodiča koji ih je upoznao sa židovskim pravilima življenja, tijeku života jednoga Židova, procesu prelaska na židovsku vjeru te općenito dijelovima sinagoge i ponešto o povijesti židovske religije. 

Svoj susret su završili odlaskom u Zagrebačku katedralu u kojoj su se pomolili te nakon toga prošetali gradom u veselju Adventa.

Dora Rendulić 1.b

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 22. 12. 2017.
preskoči na navigaciju