preskoči na sadržaj
NOVOSTI

GIMSI - promocija knjige Maje Mojsinović Ljubičasti ljiljani i metastaze

U Državnom arhivu Sisak 30. studenog 2017. održana je promocija knjige dr.sc. Maje Mojsinović Ljubičasti ljiljani i metastaze koju je objavila nakladnička kuća Aura. Knjigu su predstavili: urednik Bogdan Arnautović, Vesna Rogulja Mart, prof. i autorica Maja Mojsinović. GIMSI je započeo večer kazivanjem poezije i plesnom točkom čime je stvorena ugodna atmosfera. 

 

 

Izdvojeno o knjizi:
Ova pjesnikinja stiže iz vremena kada se čovjek nije hranio ispraznostima i površnostima. Zato je njezina poezija, za razliku od pretežitog dijela suvremenog pjesništva, zrela, odgovorna i duboka. Sugestivna u neposrednosti savjeta da treba tu - bivati i podnositi život i ljude, ratove i patnje bez svega što nije imanentno poetskom. (riječi urednika B. Arnautovića)
 
Pjesnikinja ne kreće u pjesnički izričaj primarno iz sfere osjećaja. Lingvistkinja i filologinja koja živi u njoj odriče se sladunjavosti metafora i inih tropa stavljajući na prvo mjesto činjenicu da je poezija iskazivanje usmjereno na izraz. Izborom leksema manipulira, u neskladu s lingvističkim pravilima i filološkim pravcima, čitateljem. (iz govora Vesne Rogulja Mart)


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 23. 12. 2017.
preskoči na navigaciju