preskoči na sadržaj
NOVOSTI

„Ljudi usrećuju bližnje aktivnim volontiranjem“

Dvogodišnji EU projekt „Iskustvo života – moja mladost za aktivnu starost“ koji je regrutirao 37 aktivnih volonterki u Gimnaziji Sisak, nastavlja se i ove školske godine u trajanju do svibnja 2019.godine.


Volonteri su i preko ljetnih praznika izdvajali svoje vrijeme uveseljavajući svojim prisustvom korisnice Doma za starije

  

Nije uvijek lako ukomponirati volontiranje u svoj raspored i uskladiti ga sa svojim školskim i privatnim obavezama, čak i ako se radi o samo dva sata koji učenici po pravilima projekta izdvajaju svakih pet tjedana. Nije lako niti osmisliti i organizirati volonterske akcije svakog tjedna zbog usklađivanja smjena, slobodnih termina, iznenadnih situacija, bolesti i ograničenih resursa. Ipak, bez obzira na te probleme, zadatak u konačnici i nije tako težak - osmijeh na lice, pokoji zagrljaj i čašica razgovora s novim prijateljima. Sve to odvija se uz kreativan rad, zabavu i učenje novih vještina angažmanom u radu s djecom iz Dječjeg doma Vrbina i korisnicima Doma za starije i nemoćne u Sisku.

Da se kroz volontiranje može i učiti pokazala je zajednička posjeta izložbe  u Gradskom muzeju Sisak - "Željezara Sisak - nedovršeni gigant", kojom je otvorena manifestacija "Dani industrijske baštine grada Siska" 

Na otvorenju izložbe: izlaganje muzejskog pedagoga Marijana Bogatića 

 

Druženje se odvija uz kreativne radionice, društvene igre, posjete izložbama, sportske igre, obilježavanja nekih događaja i blagdana i druge aktivnosti

Obilježavanje „Dana obitelji“ izradom jastučića u obliku srca

 

Uskoro kreću i školske likovne radionice za izradu prigodnih suvenira, promotivnih materijala i poklončića. Radi se o pripremi velike volonterske akcije u Zagrebu planirane 5. prosinca ove godine, gdje će naše gimnazijalke, zajedno s mladima iz Zagreba i Bjelovara, proći ulicama grada od Zrinjevca do parka Ribnjaka i dijeliti svoje uratke građanima, s ciljem promoviranja vrijednosti volontiranja. Na Ribnjaku ih čeka predstava i ostali zanimljivi sadržaji, te druženje s ostalim sudionicima projekta.

 

Tekst: Marijana Milas



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 22. 10. 2018.




preskoči na navigaciju