preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Gimnazijalci obilježili Međunarodni dan volontera 5. prosinca 2018. Velikom volonterskom akcijom u Zagrebu

Predvođeni partnerima projekta Centrom civilnih inicijativa iz Zagreba i Agencijom lokalne demokracije Sisak, te svojim profesoricama Marijanom Milas i Duškom Đonović, grupa od trideset volontera i volonterki Gimnazije Sisak susreli su se sa svojim kolegama i kolegicama iz Zagreba i Bjelovara, te u koloni krenuli od Zrinjevca prema Ribnjaku pod pratnjom policijskog kordona.


Dijeleći prolaznicima poklone - suvenire vlastite izrade, željeli su javnosti poslati poruku o vrijednosti i značenju volontiranja s kojim se većina njih prvi put susrela u sklopu EU projekta "IskustVo života - Moja mladost za aktivnu starost" u koji je škola uključena od prošle školske godine, do svibnja 2019.

U prostorima teatra na Ribnjaku sudjelovali su u prigodnom programu, predavanju organizatora i predstavi koju su za njih pripremili domaćini. Čitav događaj bio je upotpunjen svečanim adventskim ugođajem u kojem, međutim, nisu stigli dugo uživati, jer ih je u sisačkom Kazalištu 21 čekao svečani program dodjele nagrada Grada Siska volonterima i koordinatorima volontera, gdje će neki od njih primiti i svoja prva priznanja za volonterski rad.

Tekst: Marijana Milas, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 7. 12. 2018.
preskoči na navigaciju