preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Povodom Međunarodnog dana volontera troje učenika i dvije profesorice Gimnazije Sisak dobitnici zahvalnica, priznanja i nagrada Grada Siska

U Kazalištu 21 održana je 5. prosinca svečana dodjela volonterskih nagrada za 2018. godinu za kategorije volonter godine i koordinator volontera godine, na kojoj je bilo pet predstavnika Gimnazije Sisak.

U kategoriji Volonteri godine Grada Siska dobitnik treće nagrade je Matija Vlahović, učenik drugog razreda koji volontira u Kino klubu Sisak. Dobitnice Zahvalnice Volonteri godine Grada Siska u 2018. godini su učenice trećeg razreda Melita Hajdarović i Klementina Kovačić, koje su u projektu školskog volontiranja odradile najveći broj sati i istaknule se svojim angažmanom i kao koautorice spota o volontiranju, koji je odnio prvu nagradu u natjecanju mladih iz tri grada. Dobitnica Zahvalnice Volonteri godine Grada Siska u 2018. godini je profesorica Marta Narančić, a u kategoriji Koordinator volontera Grada Siska dobitnica prve nagrade je profesorica Marijana Milas. Nagrade su uručili zamjenik gradonačelnice Ivica Rendulić i predsjednica Agencije lokalne demokracije Sisak Paula Raužan.


Nagrađeni su se zahvalili na svojim nominacijama i priznanjima, istaknuvši kako je taj čin priznanja velika motivacija za još veći trud da svojim doprinosom čine svijet ljepšim mjestom za život. „Gimnazija Sisak ima već dugu tradiciju volontiranja i suradnje sa humanitarnim ustanovama i udrugama, te dobitnike brojnih priznanja i nagrada. Puno je i onih zaslužnih koji će svoja priznanja tek dobiti nekom drugom prilikom, jer je sve više interesa za volontiranje i kod učenika i profesora, naravno, uz veliku podršku ravnatelja škole.“ – istaknuto je u obraćanju.

Dodjela nagrada je praćena otvaranjem izložbe fotografija sisačkih volonterskih programa „Rastemo zajedno“ koju je postavila Agencija lokalne demokracije Sisak u okviru projekata „Volonterski centar Sisak“ i „Volonterska mreža grada Siska“, financiranih sredstvima Grada Siska i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Izložba je otvorena do 4. siječnja 2019. godine.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 11. 12. 2018.
preskoči na navigaciju