preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Zbor Gimnazije Sisak

Zbor Sisački kontrapunkt zbor je Gimnazije Sisak koji broji osam članova od kojih je šest djevojaka i dva dečka. Voditelj zbora član je Rolinh Humesa Robert Hudlin.

Zbor je aktivan od prošle školske godine te je uvijek otvoren i spreman primiti nove članove. Probe zbora održavaju se u Gimnaziji u učionici etike, ponedjeljkom i srijedom od 1910 do 2100 sat. Zbor Gimnazije Sisak nije samo običan zbor koji pjeva klasike već pjevaju pjesme na različitim jezicima. Trenutno osim na hrvatskom i engleskom jeziku pjevaju i pjesme na ukrajinskom, andaluzijskom, hebrejskom i ruskom. Sve te probe rezultiraju različitim nastupima na školskim i gradskim događanjima te sudjelovanje na smotrama zborova. Do sada sudjelovali su na smotri zborova u Novskoj i Starom gradu. Trenutno se u božićnom duhu pripremaju za nastup božićne tematike koji će se održati 19.12. u 1900sati u atriju Gimnazije Sisak. Zbor ima planove i za iduće polugodište.Naime,kreću s novim projektom u suradnji s dramskom skupinom naše škole.

U razgovoru sa sudionicima zbora saznale smo da su već sudjelovali u sličnim aktivnostima te da su uvijek imali interes za glazbu. Neki članovi zbora kažu kako bi se glazbom htjeli baviti i u budućnosti, a nekima je to samo hobi. Svi sudionici kažu da se profesor Robert Hudlin uvijek trudi pronaći nešto novo i zanimljivo kako sati zbora nikada ne bi bili dosadni.

Članovi zbora nadaju se da ćemo ovim člankom zaintersirati učenike Gimnazije Sisak koji smatraju da imaju talent za pjevanje da se pridruže zboru te tako kvalitetno iskoriste svoje slobodno vrijeme.

Ana Osmanagić

Elena Stojaković

2.D
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 12. 12. 2018.
preskoči na navigaciju