preskoči na sadržaj
Vijesti

GIMSI u finalu trećeg izdanja Ideje Godine

  Poznati finalisti trećeg izdanja Ideje Godine

Finale srednjoškolskog business plan contest natjecanje Ideja Godine ove godine će se održati 13. veljače u prostorima Visoke škole Effectus. Deset najboljih timova u najvećoj konkurenciji do sada imat će priliku prezentirati svoje ideje pred članovima žirija i partnerima projekta te osvojiti dodatne bodove koji će im donijeti nagradu 'Ideja godine 2015' i stručno putovanje u inozemstvo.

Ideja godine - novim tehnologijama do poslovnog uspjeha" je projekt portala srednja.hr i partnera Visoko učilište Effectus i Visoko učilište Algebra, a u sklopu kojeg se traži najbolja ideja popraćena poslovnim planom, koju će osmisliti učenici i učenice srednjih škola.

- Ako uspoređujemo planove koje smo do sada primili s onima iz prošlih godina, vidljiv je određeni napredak. Ove su me godine prvenstveno oduševile neke ideje, za koje mislim da zaista imaju perspektivu na tržištu. Osim toga, neki su planovi zaista odlično razrađeni, strukturirani i dobro napisani, tako da gotovo sa sigurnošću mogu reći da će žiri ove godine imati težak posao pri odabiru najbolje ideje, izjavila je Nataša Trojak članica žirija i profesorica Effectusa.

Pristigle ideje bodovale su se u sedam kategorija od poslovnog plana, tržišne opravdanosti ideje, tehnoloških aspekata te inovativnosti i kreativnosti ideje čiji bodovi su se množili s dva. Ponder jedan nosili su kriteriji financijska opravdanost projekta, gramatika i pravopis te društveno odgovorno poslovanje.

Timovi će o pojedinačnim rezultatima i komentarima radova biti obaviješteni putem maila, a finalisti će dobiti posebne upute za finale i posljednju prezentaciju koja maksimalno smije trajati sedam minuta.

Finalni timovi Ideje godine 2015:

  • GIMSI 1, Gimnazija Sisak, Renato Božić, Borna Andres i Dominik Pezelj - Mentorica Blaženka Slovenec
  • IB, I. gimnazija Varaždin, Tamara Fruk i Sven Tot - Mentorica Kristina Oršić-Manojlović
  • Lex, Elektrotehnička škola Zagreb, Borneo Culović, Ivan Bukvić, Tomislav Jug, Patrik Pongrac - Mentorica Dalma Mišura
  • Kim, Škola za modu i dizajn, Marincela Blatančić, Ivana Hursa, Karolina Grah - Mentorica Julijana Zrno
  • IDA, Škola za modu i dizajn, Antonija Dugandžija, Ivana Filipović, Doda Dodić - Mentorica Julijana Zrno
  • Riječani, Prva riječka hrvatska gimnazija, Borna Tićak, Virna Zavidić, Renata Šustar - Mentor Igor Pap
  • New Vision, Druga ekonomska škola Zagreb, Viva Čuljak, Diana Krndija, Petra Laljak - Mentorica Ljiljana Šandrk
  • Illa, I. Gimnazija Osijek, Antonija Jelić - Mentor Ivan Čelebić
  • Trampolin, Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, Marin Nižić, Slavica Blašković, Kristijan Žic - Mentorica Matija Rubinić
  • M&M's, Srednja škola "Vladimir Gortan" Buje, Melisa Keranović, Samanta Mulić i Martin Purišić - Mentorica Dolores Mihelić MalbašićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Kasa   datum: 6. 2. 2015.
preskoči na navigaciju