2018-05-30 12:22:54

U okviru EU projekta "IskustVO života"

U okviru EU projekta "IskustVO života - Moja mladost za aktivnu starost" održana je završna ovogodišnja aktivnost u petak 25. svibnja, prigodom "Dana udruga 2018".

Učenici volonteri iz Zagreba, Siska i Bjelovara prošetali su ulicama Zagreba od Zrinjevca do trešnjevačkog parka, promovirajući pozitivne vrijednosti volontiranja, rada udruga i međugeneracijske solidarnosti.

Učenici su sami kreirali transparente s porukama o važnosti i vrijednosti volontiranja, kao i suvenire koje su dijelili prolaznicima. Pritom su se uz igre i likovnu radionicu na temu volonterstva zabavili i družili u parku. Kiša je prekinula druženje na otvorenom, gdje su još trebale biti proglašene autorice najboljeg filma koji promovira volontiranje. Naravno, najkreativnija ekipa dolazi upravo iz  naše škole! Pobjednice natječaja za Naj video su učenice drugog razreda opće gimnazije K. K., M. H., K. D., E. K. i G. Z.. Iz Siska su na natječaj otišla dva filma, pa sve pohvale i drugoj ekipi koju čine učenice prvog i drugog razreda.

 

Iako dolazi ljeto i vrijeme odmora, neke od volonterki iskazale su interes da i preko ljeto povremeno posjećuju svoje mlade i starije prijatelje u Dječjem domu i Domu za starije. Nakon jednogodišnjeg iskustva sigurno je da će slijedeću školsku godinu, koliko još projekt traje, naše mlade volonterke odraditi s još više entuzijazma, kreativnosti i volje, uz svesrdnu pomoć školske mentorice Marijane Milas i profesorica Marte Narančić, Ilvane Idžaković, Duške Đonović i Andreje Ostojić, te koordinatorice volontera ispred LDA Sisak M. S..  


Gimnazija Sisak