preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Radionice prirodne kozmetike i izrade Božićnih ukrasa

                                         

Još jedan ciklus Zedukacije priveden je kraju radionicama prirodne kozmetike i izrade ukrasa od prirodnih materijala, održanih u Centru za razvoj zajednice Suncokret u Vrginmostu i Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac, ogranak Sisak Caprag.

U sklopu radionice prirodne kozmetike učenici su naučili kako se rade krema i sapun od prirodnih materijala, te se i sami okušali u izradi istih, a tjedan dana kasnije, svoje su proizvode upakirali u unikatnu ambalažu od prirodnih materijala i napravili prigodne ukrase za nadolazeće blagdane.


Zedukacija je projekt koji se provodi u sklopu programa Aktivni građani i uz financijsku potporu British Council-a. Sastoji se od radionica ekološkog sadržaja, namijenjenih mladima srednjoškolske dobi, a provodi se u Sisačko-moslavačkoj županiji. Nositelj projekta je Gimnazija Sisak, a u projektu sudjeluju još Sisačka eko akcija, Centar za razvoj zajednice Suncokret iz Vrgimosta, Srednja škola Ivana Trnskog iz Hrvatske Kostajnice i Srednja škola Glina.

Cilj projekta je podizanje ekološke svijesti kod mladih i poticanje na aktivno građanstvo, a kroz održane radionice učenici su stekli različita znanja vezana uz očuvanje okoliša i održivi razvoj, kao i korisna praktična znanja.

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 7. 12. 2012.
preskoči na navigaciju