preskoči na sadržaj
vijesti

GIMSI - promocija knjige Maje Mojsinović Ljubičasti ljiljani i metastaze

U Državnom arhivu Sisak 30. studenog 2017. održana je promocija knjige dr.sc. Maje Mojsinović Ljubičasti ljiljani i metastaze koju je objavila nakladnička kuća Aura. Knjigu su predstavili: urednik Bogdan Arnautović, Vesna Rogulja Mart, prof. i autorica Maja Mojsinović. GIMSI je započeo večer kazivanjem poezije i plesnom točkom čime je stvorena ugodna atmosfera. 

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 23. 12. 2017. 15:13

GIMSI na Božićnoj radionici u Karlovcu

GIMSI na Božićnoj radionici u Karlovcu -  međužupanijski susret Podružnica HUUZ-a Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije u subotu 9. prosinca 2017. godine

Školskoj zadruzi GIMSI nedavno se pridružila se i Likovna sekcija, koja je prvi put sudjelovala u susretima zadrugara u Karlovcu sa svojim predstavnicama - učenicama 2.b razreda Tiom Sertić i Lucijom Janušić, te voditeljicom likovne sekcije prof. Marijanom Milas.

Teme međužupanijskog susreta bile su razmjena iskustava voditelja,suradnika i učenika, te druženje uz kreativne radionice za sve sudionike - izrada božićnih ukrasa od češera, kuglica za bor od papira i izrada čestitki. Nakon radionica organizirana je šetnja Karlovačkom zvijezdom. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 18. 12. 2017. 20:34

GIMSI U MJESECU KNJIGE – 2. VEČER ČITANJA

U čitaonici Gimnazije Sisak na Dan ljubaznosti 13. studenog održana je u sklopu Mjeseca knjige 2. Večer čitanja u organizaciji Gimsija. Pozivu na razmjenjivanje ljubaznih riječi odazvali su se učenici Srednje škole Viktorovac, Ekonomske škole, Industrijsko-obrtničke škole Sisak i domaćini gimnazijalci. Za ovaj susret učenici su unaprijed poslali svoje pisane uratke o kojima su dobili povratno kritičko mišljenje. U prvom dijelu Večeri čitanja prof. Vesna Rogulja Mart razgovarala je s učenicama Mijom Slunjski (SŠ Viktorovac) i Iskrom Glavak Šeperić (Gimnazija Sisak) o iskustvu objave pisanog uratka i javnog priznanja. U drugom dijelu, prof. Natalija Miletić održala je kreativnu radionicu pisanja na temu: Realno kao poticaj za stvaranje fiktivne situacije u kratkoj priči. Učenici su potom pisali tekst na zadanu temu, a profesorice su tekstove pročitale i dale svoje procjene o napisanom.

Rezultat: ugodno druženje uz stvaralački poticaj i želja za ponovnim susretom.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 24. 11. 2017. 19:07

Cvijet od papira

Članovi učeničke zadruge GIMSI 30. listopada u 10h izvest će kolaž program Cvijet od papira promovirajući poeziju dr.sc. Maje Mojsinović. Manifestacija se održava u Mjesecu knjige te je nastavak projekta dnevni boravak s profesorom/umjetnikom ispred Gimnazije Sisak kojeg vodi prof. Vesna Rogulja Mart. Radujemo se Vašem dolasku!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 28. 10. 2017. 12:02

TJEDAN CJELOŽIVOTNOG OBRAZOVANJA

 Tjedan cjeloživotnog obrazovanja obilježili smo događanjima upriličenim na Dan škole, 6.listopada 2017., tijekom kojeg su se odvijale različite aktivnosti:

 • GIMSI –likovna radionica – u likovnom kabinetu Gimnazije Sisak održao se prvi ovogodišnji sastanak likovne grupe 
 • „Biti volonter“ - informativno – edukacijska radionica 
 • Debata na tezu „Biti gej je okej“


 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Tokodi  datum: 11. 10. 2017. 12:18

GIMSI I MJESEC KNJIGE

Učenička zadruga GIMSI povodom Mjeseca knjige organizirala je 10. studenog Večer čitanja. Poziv je bio upućen svim srednjim školama grada Siska, a druženju su se odazvali učenici  i njihovi mentori iz: Industrijsko-obrtničke škole, Strukovne škole, SŠ Viktorovac i naravno domaćini. Učenici su  govorili o temama njihovih literarnih radova i razlozima zašto pišu. Nakon pročitanih uradaka uslijedila je rasprava o tekstovima. Drugi dio Večeri čitanja bio je rezerviran za radionicu kratke priče koju je održala prof. Natalija Miletić. U radionici su sudjelovali i učenici i mentori, a na kraju su  pročitani tekstovi koji su nastali motivirani istom rečenicom. Svaki je sudionik  na poklon dobio Zbornik učeničkih radova Gimnazije Sisak Kažem ljubav i bi ljubav kao poticaj na daljnje stvaralaštvo. U Gimnaziji Sisak ispred knjižnice voditeljica projekta prof. Vesna Rogulja Mart postavila je izložbu radova nastalih tijekom Večeri čitanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 16. 11. 2016. 16:47

MJESEC KNJIGE

Učenička je zadruga GIMSI prigodnim programom učenika 2. i 4. razreda obilježila 12. studenog Mjesec knjige. Odabranim tekstovima iz zbirke pjesama u prozi Danijel Tee Benčić Rimay te zapisima iz zbirke Večer oko svjetiljke Slave Striegla , odali su počast profesorima Gimnazije Sisak koji su svojim nastavničkim radom i umjetničkim stvaralaštvom ostavili trajan trag. Njima u čast postavljene su spomen-pločice na klupama ispred škole. Dođite i odmorite se uz njihove stihove.

Članovi GIMSI-ja i voditeljica prof.  Rogulja Mart zahvaljuju na odazivu prigodnom programu.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 11. 11. 2015. 18:15

GIMSI - projekt "Pametni stup"

Sisački gimnazijalci, učenici 3. razreda, Renato Božić, Borna Andres i Dominik Pezelj autori su projekta pametnog stupa s kojim su nastupili na natječaju "Ideja godine - novim tehnologijama do poslovnog uspjeha" u organizaciji portala srednja.hr. Ušli su među deset najboljih ekipa, od 55 prijavljenih, što je odličan uspjeh, koji je za sobom povukao i interes oko komercijalizacije pametnog stupa.
 
A do ideje je došlo slučajno. 
 
"Jednog dana, vraćajući se iz škole, potrošila mi se baterija u mobitelu i nisam mogao nazvati oca koji je trebao doći po mene. Tada mi je na um pala ideja koliko bi korisno i praktično bilo da se na nekim frekventnim mjestima u gradu može napuniti mobitel. Ideju sam prezentirao prijateljima Borni i Dominiku, te smo je i razradili korz Učeničku zadrugu Gimsi i prijavili na natječaj", kazuje nam Renato Božić, voditelj projekta. 
 
Zamislili su pametni stup, koji bi osim samog punjenja uređaja služio i kao informativna točka, gdje bi se na zaslonu mogle dobiti razne informacije. Obzirom je projekt namijenjen gradovima, pretpostavka je da bi se na takvim stupovima mogle pronaći korisne informacije o gradu, ali, primjerice, i vremenska prognoza i vozni red.
 
"Zbog moguće komercijalizacije mogu se puštati i reklame" – dodaje voditelj poslovnog plana projekta Borna Andres.
 
"Sam "pametni stup"  bio bi neovisan o gradskoj električnoj mreži, a napajao bi se preko solarnih kolektora. Uz informativni smart screen i punjenje mobitela moguće su i brojni razni dodaci na stupu. Punjenje bi dakako bilo besplatno." - dodaje Dominik.
 
Trojac je na projektu radio nekoliko mejseci, od čega intenzvino zadnjih mjesec dana.
 
"Praktički su od jutra do mraka bili u školi tih zadnjih mjesec dana. Ujutro na nastavi, popodne u našoj zadruzi. Zadnjih tjedan dana prije prezentacije praktički su cijeli dan radili na projektu. Vrijedni su to dečki, već imaju četiri nova projekta koja će realizirati preko Gimsija." - kazuje nam njihova mentorica, profesorica Blaženka Slovenec, voditeljica Učeničke zadruge Gimsi.
 
I ravnatelj škole zadovoljan je uspjehom.
 
"Ponosni smo na učenike i njihovu inicijativu. Pomogli smo koliko možemo, solobodili smo ih nastave zadnjihd ana pred natjecanja da bi se mogli potpuno posvetiti projektu. Nadam se da će i Županija prepoznati njihov trud i darovati Zadruzi laptop kako bi mogla stavrati još odličnih projekata" , rekao je ravnatelj Gimnazije dr. sc Miroslav Bagarić, prof.
 
Kako smo doznali, vrlo brzo nakon natjecanja, učenike su, oko njihova projekta, kontaktirali predstavnici pojedinih turističkih mjesta na Jadranu.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Marina Kasa  datum: 25. 2. 2015. 11:09

GIMSI u finalu trećeg izdanja Ideje Godine

  Poznati finalisti trećeg izdanja Ideje Godine

Finale srednjoškolskog business plan contest natjecanje Ideja Godine ove godine će se održati 13. veljače u prostorima Visoke škole Effectus. Deset najboljih timova u najvećoj konkurenciji do sada imat će priliku prezentirati svoje ideje pred članovima žirija i partnerima projekta te osvojiti dodatne bodove koji će im donijeti nagradu 'Ideja godine 2015' i stručno putovanje u inozemstvo.

Ideja godine - novim tehnologijama do poslovnog uspjeha" je projekt portala srednja.hr i partnera Visoko učilište Effectus i Visoko učilište Algebra, a u sklopu kojeg se traži najbolja ideja popraćena poslovnim planom, koju će osmisliti učenici i učenice srednjih škola.

- Ako uspoređujemo planove koje smo do sada primili s onima iz prošlih godina, vidljiv je određeni napredak. Ove su me godine prvenstveno oduševile neke ideje, za koje mislim da zaista imaju perspektivu na tržištu. Osim toga, neki su planovi zaista odlično razrađeni, strukturirani i dobro napisani, tako da gotovo sa sigurnošću mogu reći da će žiri ove godine imati težak posao pri odabiru najbolje ideje, izjavila je Nataša Trojak članica žirija i profesorica Effectusa.

Pristigle ideje bodovale su se u sedam kategorija od poslovnog plana, tržišne opravdanosti ideje, tehnoloških aspekata te inovativnosti i kreativnosti ideje čiji bodovi su se množili s dva. Ponder jedan nosili su kriteriji financijska opravdanost projekta, gramatika i pravopis te društveno odgovorno poslovanje.

Timovi će o pojedinačnim rezultatima i komentarima radova biti obaviješteni putem maila, a finalisti će dobiti posebne upute za finale i posljednju prezentaciju koja maksimalno smije trajati sedam minuta.

Finalni timovi Ideje godine 2015:

 • GIMSI 1, Gimnazija Sisak, Renato Božić, Borna Andres i Dominik Pezelj - Mentorica Blaženka Slovenec
 • IB, I. gimnazija Varaždin, Tamara Fruk i Sven Tot - Mentorica Kristina Oršić-Manojlović
 • Lex, Elektrotehnička škola Zagreb, Borneo Culović, Ivan Bukvić, Tomislav Jug, Patrik Pongrac - Mentorica Dalma Mišura
 • Kim, Škola za modu i dizajn, Marincela Blatančić, Ivana Hursa, Karolina Grah - Mentorica Julijana Zrno
 • IDA, Škola za modu i dizajn, Antonija Dugandžija, Ivana Filipović, Doda Dodić - Mentorica Julijana Zrno
 • Riječani, Prva riječka hrvatska gimnazija, Borna Tićak, Virna Zavidić, Renata Šustar - Mentor Igor Pap
 • New Vision, Druga ekonomska škola Zagreb, Viva Čuljak, Diana Krndija, Petra Laljak - Mentorica Ljiljana Šandrk
 • Illa, I. Gimnazija Osijek, Antonija Jelić - Mentor Ivan Čelebić
 • Trampolin, Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, Marin Nižić, Slavica Blašković, Kristijan Žic - Mentorica Matija Rubinić
 • M&M's, Srednja škola "Vladimir Gortan" Buje, Melisa Keranović, Samanta Mulić i Martin Purišić - Mentorica Dolores Mihelić Malbašić
  :: opširnije :: 


objavio: Marina Kasa  datum: 6. 2. 2015. 11:12

GIMSI U NOĆI KNJIGE

Članovi učeničke zadruge GIMSI sudjelovali su u programu Noć knjige u organizaciji NKČ Vlado Gotovac u Sisku. Tom prigodom predstavili su Zbornik učeničkih radova Kažem ljubav i bi ljubav. Izabrane tekstove čitali su: Izabela Olah, Vladimir Antun Posavec, Monika Papić, Mihovil Mioković, Nermina Hafizović i Petra Božić. Glazbena pratnja bili su: Antonija Pavičić, Tena Avdić i Matija Sekulić. Program je osmislila i vodila profesorica Vesna Rogulja Mart.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 6. 5. 2013. 13:43

Svjetski dan bolesnika

Učenička zadruga Gimnazije Sisak GIMSI 11. veljače obilježila je Svjetski dan bolesnika.

Odjelu dječje kirurgije Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić darovali su slikovnice kako bi malim pacijentima boravak bio što ugodniji. Slikovnice su skupljane u Mjesecu knjige pod motom Jedan učenik jedna slikovnica. Akciji se odazvao velik broj gimnazijalaca te je skupljeno preko dvjesto slikovnica. Učenici Magda Ostrman i Filip Hergešić pomogli su glavnoj sestri Marici darovane slikovnice posložiti na police njihova dnevnog boravka.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Vuković Brodarić  datum: 13. 3. 2013. 14:13
 


UČENIČKA ZADRUGA

Krajem školske godine. (2006./07.) prof. fizike B. Slovenec (Elektroda) pokrenula je osnivanje učeničke zadruge "GIMSI". Zadruga okuplja učenike u četiri sekcije:

 1. prirodoslovnoj - voditelj prof. Slovenec
 2. literarno-novinarskoj - voditelj prof. Rogulja Martpreskoči na navigaciju