preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Erasmus+ TCA seminar u Malagi

Od 20. do 23. studenoga 2016. godine u španjolskom gradu Malagi održan je TCA (Transnational Cooperaation Activities) seminar pod nazivom Pravičnost i inkluzija u školskom obrazovanju za koji se moglo prijaviti u okviru natječaja Agencije za mobilnost i programe Europske unije, na kojemu je,uz još tri sudionika iz Republike Hrvatske, bila odabrana Marina Kasa, profesorica sisačke gimnazije. 


Kontaktni seminar bio je usmjeren na usavršavanje stručnjaka u području odgoja i općeg (školskog) obrazovanja koji su zainteresirani za osmišljavanje i provođenje metodologije promicanja uključenosti u obrazovne procese sljedećih skupina, a koje podupire program Erasmus+: osoba s posebnim potrebama; osoba s mentalnim, fizičkim, osjetilnim i drugim poteškoćama; osoba koje imaju poteškoća s učenjem, socio-ekonomski ugroženim skupinama, osobama iz različitih kulturno-geografskih područja (etničke manjine, imigranti, izbjeglice, osobe koje žive u ruralnim sredinama i sl.).

 Svrha ovog seminara je razmjena iskustva dobre prakse, metoda i pedagoških pristupa u planiranju i osmišljavanju KA2 Strateških partnerstava na temu seminara. Seminar je bio međunarodnog karaktera, uz sudjelovanje 56sudionika iz 14 europskih zemalja, a radni jezik je bio engleski.  Sudionici seminara su bili odgajatelji, nastavnici, ravnatelji i školski savjetnici koji namjeravaju razviti i prijaviti Erasmus+ KA2 Strateška partnerstva, a tijekom seminara su se napravili i nacrti budućih projekata s kojima će se aplicirati na natječaje.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 26. 11. 2016.
preskoči na navigaciju