preskoči na sadržaj
NOVOSTI

Pozivnica za izložbu fotografija


Izloženi radovi nastali su u Maloj školi fotografije povodom nacionalne edukativne kampanje usmjerene protiv nasilja u vezama mladih. Nakon provedene edukacije učenici su se izrazili u mediju fotografije i poslali poruku svojim vršnjacima putem kreativno osmišljenih vizuala, uz malu pomoć svojih mentora, prof. Marijane Milas i fotografa Miroslava Arbutine.

 Ova “putujuća izložba” već je  dva puta predstavljena u Zagrebu – povodom 16 dana aktivizma u Ikeinom Showroom-u, te u Čitaonici Kustošija. Konačno je imamo priliku razgledati u Gimnaziji Sisak, gdje će biti njen stalni postav.

http://www.sezamweb.net/hr/vijesti/1013-izlozba-nasilne-veze-su-bezveze/

http://www.babe.hr/hr/vijesti/1047-zasto-su-nijeme-zasto-ih-nema-1047/#.WDl59qGb8hI.facebook

Osim radova učenika i učenica Gimnazije Sisak, na izložbi se mogu vidjeti i plakati Strukovne škole Đurđevac, te Gimnazije "Fran Galović."

U istom prostoru prigodno je postavljena i izložba plakata Znamenite žene Siska Gradskog muzeja Sisak, vezana za epilog gimnazijske inicijative o “rodnoj ravnopravnosti sisačkih ulica” – doznat ćemo koje bi to dvije znamenite hrvatske žene uskoro mogle “dobiti” svoju ulicu u gradu.

Vidimo se sutra odmah nakon plesne točke maturanata!

U prilogu nekoliko fotografija sa izložbe I radionice u Čitaonici Kustošija:

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Vuković Brodarić   datum: 18. 5. 2017.
preskoči na navigaciju