preskoči na sadržaj
Vijesti

TJEDAN CJELOŽIVOTNOG OBRAZOVANJA

 Tjedan cjeloživotnog obrazovanja obilježili smo događanjima upriličenim na Dan škole, 6.listopada 2017., tijekom kojeg su se odvijale različite aktivnosti:

  • GIMSI –likovna radionica – u likovnom kabinetu Gimnazije Sisak održao se prvi ovogodišnji sastanak likovne grupe 
  • „Biti volonter“ - informativno – edukacijska radionica 
  • Debata na tezu „Biti gej je okej“


 


U likovnom kabinetu Gimnazije Sisak održao se prvi ovogodišnji sastanak, gdje su učenici/ce potražile inspiraciju u motivima sisačke industrijske baštine.

       

 

Likovnu radionicu odradili smo u suradnji sa Gradskom galerijom Striegl i Irmom Novalić, povjesničarkom umjetnosti i bivšom gimnazijalkom, koja nam je predstavila novi projekt "Info centar industrijske baštine – Holandska kuća".

  

Novost je da od ove godine likovna grupa djeluje u sastavu školske zadruge GIMSI (za detaljnije informacije obratite se profesorici Marijani Milas).

 

Radionica na temu Biti volonter provedene su u suradnji sa Agencijom lokalne demokracije i Volonterskog centra Sisak.

   

Odaziv učenika/ca bio je izuzetan i iznad očekivanja, pa su Matea i Martina jedva uspjele podijeliti učenike u dvije velike grupe, kako bi ih na interaktivan način upoznale s osnovnim informacijama o volontiranju.

  

 

   

 

Poznato je da sisački gimnazijalci imaju dugogodišnju tradiciju u volonterskim akcijama preko školskog Kluba mladeži Crveni križ. Škola se ove školske godine uključila u projekte koji promiču volontiranje mladih i potiču osnivanju školskog volonterskog kluba (o čemu uskoro detaljnije).

    

 

  

 

DON'T HATE, DEBATE! Za učenike prvih razreda održana je istom prigodom debata na tezu „Biti gej je okej“. Debatu su održali članovi Debatnog kluba Gimnazije Sisak, a stotinjak učenika je pažljivo slušalo debatu i odvagivalo argumente afirmacije i negacije.

 

  

 

Gimnazija Sisak i Gradsko društvo Crvenog križa Sisak već treću godinu zaredom provode projekt Upoznaj i prihvati s ciljem smanjenja diskriminacijskog ponašanja kod mladih, poticanja prihvaćanja različitosti i preuzimanja aktivne uloge mladih u zagovaranju ljudskih prava. Projekt se provodi uz potporu Sisačko-moslavačke županije.

  

Bila je to prigoda i da se predstavi rad debatnog kluba i pozovu svi koji se žele baviti debatom da dođu na uvodni sastanak koji će se održati u četvrtak, 12. listopada 2017. u 19.10 u kabinetu etike, ili da se jave prof. Marini Kasa.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Tokodi   datum: 11. 10. 2017.
preskoči na navigaciju